5 Gyors Tipp a Fogyáshoz

Apró változásokkal is hatalmas különbséget érhetünk el. Ezért ma bemutatok 5 egyszerűen betartható tippet, amelyekkel beindulhat a fogyásod.

Ne is húzzuk az időt! Gyors tippeket keresel, úgyhogy gyors tippeket kapsz: 

1. Kerüld a cukrot

Egyértelműen hangzik, de az igazság az, hogy több mindenben van cukor, mint talán gondolnád. Itt a legnagyobb problémát az üditők jelentik. Manapság is még sokan isznak ilyet, pedig fölöslegesen tele van “pumpálva” ipari cukorral. Megértem, ha nem egész nap csak vizet szeretnél inni, hanem valami ízre is van kedved, de erre már rengetek cukormentes lehetőség is van.Sokan úgy vannak vele, hogy az ezekben lévő édesítőszerek még a cukornál is rosszabbak, de az csak akkor lenne igaz, ha valaki embertelen mennyiségeket inna (ami szimplán lehetetlen, mivel itt napi 100+ literről van szó).

2. Igyál eleget

Ha már az ivásnál tartunk, kapjon is egy saját pontot. Az emberi test több mint 70% vízből áll, ezért nagyon fontos hidratálni és elég vizet adni a szervezetünknek. Ha ez nem történik meg, a testünk nem tud rendesen működni és olyan jó funkciói mint pl. a zsírégetés sem olyan, amilyen lehetne.Egészséges felnőtteknek napi 40ml per kg testsúly ajánlott, ha még keményen edzünk hozzá jöhet nyugodtan még legalább egy liter.

3. Mozogj/Sportolj

Mivel már az edzést is megemlítettem, beszéljünk róla. Kezdjük ott, hogy eleve a mozgás nagyon fontos. A testünk az életmódunk tükörképe. Ha nagyrészt csak ülünk, vagy akár fekszünk és alíg vagyunk mozgásban, akkor miért lenne sportos fizikumunk? Itt okos órák tudnak nagyon segíteni, hogy legalább napi 5000-10.000 lépést összegyűjtsünk. Ez már egy jó alap, de emellé még valami rendes sport is kell.Az emberi test imádja az aktív életmódot és ha úgy érzed, hogy a tiéd nem, akkor az azért van, mert kinevelted belőle. Ne aggódj, ezt pár hét alatt vissza lehet hozni.A jó hír az, hogy a szervezetünk mindig ahhoz igazodik, amit “adunk neki”/elvárunk tőle. Magával a sporttal irányt tudunk mutatni a testünknek. Ha alíg mozgunk, a túlsúlyunk nem zavarja őt. Ha pedig rendszeresen megyünk például futni, akkor nagyon gyorsan rájön, hogy ott van egy zavaró tényező, amelyet megsemmisíthet, hogy neked ez a rendszeres mozgás könnyebben mehessen. A tested a partnered, nem az ellenséged!

4. Pihenj eleget

Ez most elég ellentmondónak tűnhet. Hadd magyarázzal el: ha betartod a 3-as pontot, akkor a sport-mozgás kombináció igazán jól jön, hogy elérhesd a célod. A probléma ezzel csak az, hogy valószínűleg nem csak erről szól az életed. Dolgozni is kell menni, ami nem mindig túl kipihentető és sokaknak emellett még család is van, ami szintén nem mindig csak egy virágmező a szivárvány alatt.Más szavakkal, nagyon sok manapság az emberek életében a stressz és ez szintén gátolhatja a zsírégetésünket. Ha tehát fogyni szeretnél, akkor érdemes arra figyelni, hogy egyensúlyban legyenek a dolgok. Mindenkinek át kell jutnia a mindennapi dolgokon és esetleg még az edzéseken is, de emellé fontos, hogy pihenj is. Az autód sem mindig teligázzal megy, hanem legalább tankolásra néha meg kell állni.

5. Vásárolj okosan

Mindenkinek kell enni. Neked is. Amikor legközelebb mész vásárolni, figyelmesen nézd át a vásárlókosarad. Melyikek azok az élelmiszerek, amelyek a célod ellen dolgozhatnak? Tedd ki a kosárból! Ami rossz neked, de nincs a házban, azt nehezebb lesz fogyasztani.

Ha nem tudod, milyen élelmiszerek ajánlottak, hogy hatékonyan tudj fogyni, itt tudsz tovább olvasni.

Szerző: Dennis Burkhardt – Fitness Bachelor (DHfPG), engedélyezett edző

Melyik jelenleg fontosabb számodra?

Szerezd meg most a 10% kedvezmény kuponkódod minden termékünkre!